Driving Miles Av Henning Mankell

Driving Miles är en fantastisk skröna om en taxichaufför i Molde som blev den ende som Miles Davis kunde tänka sig köra honom när han kom till jazzfestivalen där. Skrönan berättas av den gode vännen skrothandlaren Steinar.
Musiken är en hyllning till Miles Davis och skrönan en hyllning till musikens roll i evolutionen. The Big Bang skedde i Bess-dur. Miles spelade oftast i just Bess-dur…

Björn Reimers recension av föreställningen ”Driving Miles” av Henning Mankell den 30 oktober 2021 på Kedjeåsgården norr om Karlskoga publicerad på Kulturdelen. Läs här

Medverkande: Olle Söderberg, Gunnar Hjorth, gitarr, Johan Sandlund, kontrabas

Musik i föreställningen är:
Ouvertyr: Solar + Four (båda av Miles Davis)
So What (Miles Davis)
All blues (Miles Davis)
Lady Bird (Tadd Dameron, ”as played by” Miles Davis)
Utdrag ur andra satsen av Concierto de Arjanjuez (Juaquin Rodrigo, spelas av Miles Davis på albumet ”Sketches of Spain”)
Blue in Green (Miles Davis)
Ev. extranummer: Freddie Freeloader (Miles Davis)

Bearbetningar för gitarr (chord/melody): Gunnar Hjorth

Gunnar Hjorth  Gitarrist, låtskrivare och producent som gärna arbetar på den musikaliska bredden. Förutom att skriva, arrangera och framföra teatermusik driver han en inspelningsstudio, undervisar i gitarr, studioteknik och låtskrivande på folkhögskola och gymnasium samt arbetar som frilansmusiker. Gunnar har sin bas i västernärke men är utbildad både i Sverige (musikpedagog/gitarrlärare) och England (musiker/diplomgitarrist)

Johan Sandlund  Kontrabasist och elbasist. Utbildad på musikhögskolan i Piteå och Stockholm. Frilansade till en början inom den klassiska musiken som valthornist i de stora svenska orkestrarna som till exempel Kungliga operan, Norrköpings symfoniorkester och Kungliga Filharmoniska orkestern. Johan har de senaste åren setts mest i jazzsammanhang i små och större ensembler men också arbetat som basist på Örebro Teater i två av deras stora musikteatersatsningar.

Olle Söderberg  En av grundarna av Teater Nolby med bakgrund inom teatern. I funktionen som skådespelare, producent, regissör, scenograf mm har Teater Nolby blivit en landmärke i Bergslagen kända för uppsättningar av klassiker. Olle har varit aktiv sedan 70-talet som sångare och skådespelare. Har även en karriär som teatertekniker och konsult inom teaterteknik i Sverige, Frankrike och Tanzania.

Teater Nolby är en fri teatergrupp belägen på gården Nolby, 2,5 mil norr om Karlskoga mot Loka Brunn. Där har Olle och Lena Söderberg producerat sommarteater sedan 2008, mestadels klassiska komedier av bl.a Molière, Shakespeare, Hjalmar Bergman och Alfhild Agrell. Teater Nolby har även spelat turnéföreställningar både för barn och vuxna. Sommaren 2022 spelas Aldrig i Lifvet av Gustaf af Geijerstam.
För mer information om verksamheten på Teater Nolby se www.teaternolby.se eller kontakta på info@teaternolby.se.

Produktion Teater Nolby

Rättigheter från Colombine Teaterförlag