Caspartrion – Lördagen den 5 oktober

Publicerad av: teaternolby
26 september, 2013 22:11

Lördagen den 5 oktober klockan 18.00 återkommer Caspartrion med fantastisk musik i unik miljö.

 

18 strängar mot hösten

Caspártrion återvänder till den vackra stenkällaren på Teater Nolby och försöker hålla tillbaka höstmörkret med sina tre gitarrer. Programmet den här gången spänner mellan barock och nutid, och innehåller bl.a ett uruppförande av ett nytt arrangemang. Klockan 1800 den 5:e oktober kommer stenvalvet att fyllas med transkriberad musik av giganter som Edvard Grieg, J. S. Bach och Felix Mendelssohn, såväl som originalmusik för gitarrtrio av bl.a Eberhard Werdin. Lyriskt och ösigt, framfört på vanliga och ovanliga gitarrer. Trion består av Göran Berencreutz, Frans Einarsson och Teater Nolbys egen hovgitarrist Gunnar Hjorth.

 

Caspártrion

Caspártrion är ett resultat av vänskap och ett starkt gemensamt intresse för ensemblespel, frasering och dynamik, och har funnits i snart 20 år. Repertoaren består av egna och andras arrangemang av musik som tilltalar medlemmarna och därmed förhoppningsvis även lyssnaren, samt även en del originalmusik för gitarrtrio. Trioformatet ger stora möjligheter till dynamik och musikaliskt utspel, något som gör musiken levande och lätt att ta till sig. Caspártrion har spelat i många kyrkor i mellansverige, och håller för närvarande på att spela in en skiva. Trion består av tre meriterade gitarrister:

 

Göran Berencreutz

Göran har studerat på Musikhögskolan i Örebro och vid Conservatoire de Nice, och har varit fast gitarrist i Sandviken Big Band i många år. Nu fokuserar han på konserter i mindre konstellationer. Göran var under flera år gitarrlärare i Karlskoga och undervisar numera i Sandviken.

 

Frans Einarsson

Frans har studerat på Musikhögskolan i Örebro och för professor Nikolaj Komoljatov vid Gnesini-akademin i Moskva. Han har undervisat i gitarr på flertalet olika skolor runt om i landet, och är för närvarande bosatt i Västerås. Under åren har han även arbetat med performance och videokonst.

 

Gunnar Hjorth

Gunnar har studerat på Musikhögskolan i Örebro och vid Birmingham Conservatoire. Han är frilansmusiker, skriver teatermusik och driver en egen studio. Även han har varit gitarrlärare i Karlskoga, och undervisar nu i gitarr på Åsa Folkhögskola och Rytmus Örebro.

 

Biljetter: Vuxna 150:- Ungdom 75:- Teater Nolby Vänner 125:-/50:-

 

En värmande soppa serveras till konserten. Teater Nolby har fullständiga rättigheter.

 

För information och bokning www.teaternolby.se eller 070 558 8665.

1309-Teater-Nolby-host-Caspartrion