Amanda under stjärnorna

Amanda under stjärnorna” är en interaktiv musikalisk berättarteater som tar upp de eviga frågorna om vem jag är och var jag kommer ifrån. Dessa tankar väcks hos den lilla flickan Amanda när hon tittar upp på den gnistrande stjärnhimmeln. I en vindlande galen berättelse följer vi Amanda som med hjälp av en detektiv letar efter sin pappa.

Alla barn är utsatta, i den bemärkelsen att vi som barn instinktivt vet att vi inte klarar oss ensamma. Många demoner och rädslor finns hos barn och de försöker ofta hitta rationella lösningar. Föreställningen visar på problemen och möjliga vägar att hitta trygghet. Den lockar både till skratt och eftertanke.

En skådespelare och en agerande musiker spelar tillsammans med flera fantasifulla dockor upp historien om Amandas sökande efter sin familj. Dekoren är enkel, med en gnistrande stjärnhimmel som enda fasta dekorelement. Det gör att produktionen passar in i de flesta miljöer.

Efter föreställning ges möjlighet till samtal med de agerande. Dessa samtal kan handla om allt, som att spela teater eller instrument, som att vara rädd för mörkret eller kanske stjärnorna, som att mamma och pappa inte kommer och hämtar som de lovade. Om lyckan att ha en kompis eller att bara finnas.

Längd: 0 timmar 35 minuter

Turnéperiod: 1 mar 2012 – 30 jun 2015

För bokning kontakta Teater Nolby

070 558 8665,  070 416 2557

info@teaternolby.se

Bilder från föreställningen av Benny Abrahamsson.

 

Artikel inför Amanda under stjärnorna av Björn Reijmers:
http://www.vallabacken.se/?page_id=730

 

Affisch till ”Amanda under stjärnorna”

Amanda Affisch – A4 lågupplöst

Amanda Affisch – A4 Högupplöst

Amanda Affisch – A3 Högupplöst