Caspartrion

Plats: Teaterkällaren

Caspártrion släpper skiva på Teater Nolby, efter 20 år

Caspártrion, som har varit verksam i över 20 år, släpper nu till slut ett album med några av sina favortverk och favoritarrangemang för gitarrtrio. Denna händelse kommer att firas ordentligt med en releasekonsert i källaren på Teater Nolby den 26:e september. 

Trion bildades när medlemmarna studerade gitarr för Peder Riis på Musikhögskolan i Örebro i början av 90-talet. Det visade sig snart att alla tre delade en passion för samspel, frasering och dynamik, och samarbetet har varit uppskattat av såväl konsertpubliken som medlemmarna själva. ”Det känns fantastiskt roligt att ha fångat in några av de där magiska ögonblicken som bara finns flyktigt i stunden när vi gör en konsert” säger Gunnar Hjorth, som även är ansvarig för produktionen av skivan.

Trion består av tre rutinerade och meriterade gitarrister: Frans Einarsson, Göran Berencreutz och Gunnar Hjorth. Alla tre har efter examen från svensk musikhögskola studerat vidare utomlands på diplomnivå: Frans vid Gnesini-akademin i Moskva, Göran vid Conservatoire de Nice i Frankrike och Gunnar vid Birmingham Conservatoire i England. Trots att medlemmarna även musicerar flitigt i andra konstellationer så ligger Caspártrion dem nära om hjärtat: ”Det känns alltid som att komma hem” kommenterar Gunnar Hjorth.

Repertoaren består både av transkriptioner av musik för andra instrument, och av originalmusik för gitarrtrio. Skivan innehåller barockmusik av J. S. Bach, pianomusik av Felix Mendelssohn, Edvard Grieg och Erique Granados, operamusik av Manuel de Falla, modern jazz av Pat Metheny och orginalmusik för tre gitarrer av Eberhard Werdin och Gunnar Hjorth. Gunnar kan kännas igen av Karlskogapubliken som kompositör och gitarrist på Teater Nolby, och bekanta tongångar från flera av teaterns uppsättningar utlovas!

 

Framsida Caspártrions skivaFör den som beger sig till Nolby den 26:e ingår ett exemplar av skivan i biljettpriset. I samband med konserten finns det för den som så önskar, möjlighet att köpa smörgås och varm korv till ölen eller vinet. Självklart kommer trion att bjuda på en rejäl konsert också: hela skivan kommer att framföras live plus ytterligare musik, det kommer att göras uruppföranden av nyskrivna arrangemang och det blir tillfälle att diskutera musiken med trion och umgås. Evenemanget börjar klockan 19.00, för att boka klicka >> HÄR <<.