Från Bach till kameler

Publicerad av: teaternolby
18 oktober, 2011 11:05

Söndagen den 23:e oktober klockan 16.00 är det återigen dags för en riktig gitarrkväll i teaterkällaren på Teater Nolby. Förra årets klassiska gitarrkonsert med de virtuosa gitarristerna Gunnar Hjorth och Ben Kearsley var en publikupplevelse utöver det vanliga, en total succé.  Nolbys egen hovgitarrist Gunnar Hjorth bjuder på ett blandat konsertprogram som spänner från 1700-tal till nutid, och passar även på att introducera sin adept Adam Hallberg för konsertpubliken. Vintrosabon Adam kommer bland annat att spela ett par virtuosa stycken av den amerikanske gitarristen och kompositören Andrew York.  Gunnar, som precis håller på att avsluta inspelningen av sin andra cd med gitarrmusik, kommer att spela europeisk och sydamerikansk musik och i vanlig ordning även några egna kompositioner. Han kallar programmet Från Bach till kameler, och det innehåller bland annat musik av J. S. Bach, Augustin Barrios Mangoré, Roland Dyens och Carlo Domeniconi.  Konserten i Nolby är avstampet på en liten höstturné som sedan fortsätter i Skottland. Gunnar har tidigare varit verksam som gitarrist i England och gjorde för ett drygt år sedan sin asiendebut i Mysore, Indien.

De som vill höra klassisk gitarr av hög klass i en unik miljö utlovas både gemyt och kameler i den vackra stenkällaren på Nolby… Antalet platserna är begränsade så boka biljett hos Lena på 070 558 8665 eller e-post till info@teaternolby.se Biljetten kostar 100:- och löses på plats. Ungdom och Teater Nolbys vänner 80:-. 

För ytterligare information kontakta Lena på 070 558 8665 eller Olle på 070 416 2557 eller e-posta till info@teaternolby.se

Välkomna till en oförglömlig musikupplevelse