Grundarna

Publicerad av: teaternolby
15 mars, 2009 07:23

Grundarna och de fasta medlemmarna är:

Lena Söderberg, hemmahörande på Nolby och såväl skådespelare som ansvarig producent samt tekniker för rekvisita, kostym och dekormåleri.

Lena

Lena är aktuell som Rut i turnéuppsättningen ”Rut och Ragnar” av Kristina Lugn nu också som Godsägarinnan i ”Körsbärsträdgården” och Matty Beancour i ”Matty och Mästaren” av Arnold Wesker.

Tidigare produktioner är ”Haren & Vråken” där hon spelade Ulla Winblad, Fröken Hilda Krikonblad i ”Kalle Blomkvist, Nisse Nöjd och Vicke på vind”, Nille i ”Jeppe på Berget”, Maria i ”Mannen från la Mancha” och bl.a. advokat Collét i ”Testamentet”. En långkörare har varit rollen som Rita i ”Timmarna med Rita”.

Olle Söderberg, hemmahörande på Nolby, bl.a. före detta teknisk chef på Malmö Stadsteater, sångare och skådespelare, scenograf, producent, ansvarig tekniker och byggledare.

Olle

Olle är aktuell som Ragnar i turnéuppsättningen ”Rut och Ragnar” av Kristina Lugn nu också som Lopachin i ”Körsbärsträdgården” och Mark Gorman i ”Matty och Mästaren” av Arnold Wesker.

Tidigare produktioner är ”Haren & Vråken” där han spelade Fredman, Nisse Nöjd i ”Kalle Blomkvist, Nisse Nöjd och Vicke på vind”, Baronen i ”Jeppe på Berget”, Cervantes/Don Quijote i ”Mannen från la Mancha”, Collin i ”Hjälten på den gröna ön” samt Nathan Söderblom och Oscar II i ”Testamentet”. I spelfilmen ”Blåbärskriget” gestaltar Olle gubben Ivar. En långkörare har varit rollen som Frank i ”Timmarna med Rita”.