Lyckad gitarrkväll!

Publicerad av: teaternolby
6 november, 2010 14:57

På fredagskvällen genomfördes gitarrkvällen på Nolby där 28 besökare fick njuta av gitarrmusik av världsklass. Vår teaterkällare riktigt sjöd av vällustiga toner och hjärtliga applåder när vår ”hovmusikant” Gunnar Hjorth och hans vän Ben Kearsley framförde klassiska musikstycken från jordens alla hörn.

Vi på teater Nolby blev extra glada när vi fann detta brev i vår inkorg på lördagsmorgonen:

Jag måste erkänna att jag har ljugit för er, eller åtminstone överdrivit en smula. Det var nog snarare så att Andres Segovia gav en konsert med 14 nummer, men han gav 8 extranummer. Sedan orkade vi inte applådera mer.

När jag säger att ni inte får/bör missa Gunnar och Ben när de spelar på Sparbanksbörsen imorgon, lördag 6 november, är det varken lögn eller överdrift. Kvällen i Nolbys källare var fantastisk. Stämningen god, smörgåsarna mer än välkomna och musiken helt otroligt bra. Det var verkligen en stjärnfylld kväll, i dubbel bemärkelse. Stjärnhimeln lite borta från stadens ljus var imponerande och stjärnorna som spelade var visserligen bara två, men de lyste klart.

För en gångs skull slår jag ett slag för något som händer på relativt långt avstånd från Karlskoga, men det är det värt. Har ni chansen ska ni absolut ta er till Sparbanksbörsen i Fjugesta imorgon. Konserten är klockan 19.00.

Gunnar Hjorth har ni chansen att höra på hemmaplan, så det är kanske ingen brådska för den delen. Ben Kearsley däremot hör man inte så ofta. Idag var första gången i Sverige och imorgon blir det andra gången man får chansen. Sen vet man inte när det kan bli igen.

Ta för säkerhets skull med er några hundralappar utöver biljettpris och förtäring, för man vill inte gärna lämna lokalen utan minst en skiva.
Ta chansen. Du är värd det!

/Tomas
– nybliven fan till Ben Kearsley

 

  

Den ojämnförlige Gunnar Hjorth i teaterkällaren på Nolby.

Den skotske virtuosen Ben Kearsley.