Recensioner

Publicerad av: teaternolby
12 september, 2006 16:34

Rut och Ragnar

Karlskoga Kuriren 10 sept 2007

Tragikomik som berör

Man slungas mellan farsartade stunder och ren tragik. Verbala elakheter vässas men faller ofta platt till marken. Visst hägrar friheten en del, men tryggheten då, den som skapats under de 33 år de levt tillsammans. Kan man bara kasta bort den?

Lena och Olle kompletterar varandra väldigt bra och det syns att de trivs ihop. De hanterar både komik och tragik utan överdifter och de komiska partierna drar ner många skratt hos publiken.

Karlskoga Tidning 8 sept. 2007

Dråplig pjäs drog fullt hus på Bruksgården

Det är en dråplig pjäs, präglad av omisskänlig Kristina Lugn-humor. Det är tyckte tydligen också publiken i Degerfors. De följde skådespelarna med stor inlevelse och svarade med många skratt och applåder.

Karlskoga Tidning 31 aug. 2007

Äntligen skall de skiljas

Rut och Ragnar bjuder publiken på skilsmässosoppa och bittermandelkaka.

Förhandsanmälan av pjäsen Rut och Ragnar.

 

Timmarna med Rita

Karlskoga Kuriren 12 sept 2006:

Lysande Lyset

Lena Loucif gör en lysande Rita, dialekten gav en extra mustighet som skilde de båda huvudpersonerna åt. Manuset bygger på snabb humor i snabba klipp något som Lena hanterar utmärkt. Olle Söderbergs Frank är också formidabel. Han är verkligen den halvalkoliserade engelske lektorn med i grått långt hår och tweed.

Nerikes Allehanda 13 sept 2006:

”Lysande Rita tar plats på scenen.”

Samtalet på scenen känns äkta. Pjäsuppbyggnaden med de korta scenerna gör att det aldrig hinner bli ”för mycket”. Håll utkik. Kommer Rita till en bygdegård nära dig så ge henne en chans.

Nytt från Nolsokna Nr 4 2006:

Suveränt samspel.

”2006-11-17 var det dags för föreställningen ”Timmarna med Rita”. Det blev verkligen fin teater, och det är bara att konstatera att Olle Söderberg och Lena Loucif är suveräna skådespelare och ett mycket samspelt par. Bravo!”

Byalaget Kväggeshyttan ”Bya-lags-blad” 2006:

 

 

Skickligt skådespeleri med humor och värme

 

 

11 november, en lördagskväll tillsammans med Frank & Rita var ett alternativ som ett 25-tal hade valt. Vem som lärde sig av vem, av lärare eller elev, var något att ”grunna” vidare på under helgen. Skickligt skådespeleri med humor och värme bjöds vi på och kaffe med macka var inte dumt det heller.