RUT och RAGNAR i Askersund

Publicerad av: teaternolby
3 mars, 2008 16:31

Över 60 personer skrattade och förundrades över alla turer i RUT och RAGNAR’S skilsmässoförberedelser på Närlundaskolan i Askersund 29 feb.

En del i turnélivet är att man aldrig riktigt kan förutsäga hur det blir i den lokal man skall besöka. I Askersund spelade vi i skolmatsalen på Närlundaskolan. Inte direkt optimalt med endast 2,70 i takhöjd, vita väggar och allmänt lite stort och ödsligt. Här blev det dock fantastiskt bra. Vi placerade oss på golvet med scenografin och tack vare lånade gradänger fick publiken en nästan perfekt placering. Stämningen infann sig direkt med att publiken satte sig.

Paret Widell tillsammans med medarbetare hade gjort ett fantastiskt jobb med att skapa intresse för föreställningen och inte minst laga mat. Skilsmässosoppa fick lagas i omgångar allt eftersom biljetter köptes. Bittermandelkaka tillreddes med äkta komjölk till en mycket angenäm smak. Efter föreställningen intogs dessa rätter i direkt anslutning till spellokalen. Många var superlativen över inte minst maten. Vi fick vår beskärda del av berömmet och många varsamtalen om RUT och RAGNAR och texten av Kristina Lugn. alla kan känna igen sig och upptäcker allt som oftast att man sätter skrattet i halsen och egentligen skrattar åt sig själv.

Återigen fick vi bekräftat att idén med att erbjuda teater och mat är något som i ordets rätta bemärkelse skapar möten mellan människor. Vi tackar för blommor och engagemang och ser fram emot nästa besök i Askersund.