Spanska danser och sånger utan ord för tre gitarrer – Caspártrion spelar på Teater Nolby

Publicerad av: teaternolby
29 oktober, 2012 11:00

Lördag den 24:e november kl 16.00 blir det åter klassisk gitarr i det mysiga stenvalvet på Teater Nolby. Den här gången är det gitarrtrio som bjuds, och ett musikaliskt brett program med både orginalmusik för tre gitarrer och arrangemang av musik av bland andra Felix Mendelssohn, Manuel de Falla och Pat Metheny.
Läs mer >>


Njut av fantastisk gitarrmusik och after noon thé i värdshuskällaren på Teater Nolby. Både lyriska, stämningsfulla tongångar och spanskt ös utlovas! Framträder gör Caspártrion, en gitarrtrio som bildades när medlemmarna tillsammans studerade på Musikhögskolan i Örebro i början av 90-talet. Trion består av Göran Berencreutz, Frans Einarsson och Teater Nolbys egen hovgitarrist Gunnar Hjorth.

Caspártrion

Caspártrion är ett resultat av vänskap och ett starkt gemensamt intresse för ensemblespel, frasering och dynamik, och trion har funnits i snart 20 år. Repertoaren består av egna och andras arrangemang av musik som tilltalar medlemmarna och därmed förhoppningsvis även lyssnaren, samt även en del originalmusik för gitarrtrio. Trioformatet ger stora möjligheter till dynamik och musikaliskt utspel, något som gör musiken levande och lätt att ta till sig. Caspártrion har spelat i många kyrkor i mellansverige, och håller för närvarande på att spela in en skiva. Trion består av tre meriterade gitarrister:

Göran Berencreutz

Göran har studerat på Musikhögskolan i Örebro och vid Conservatoire de Nice, och är fast gitarrist i Sandviken Big Band sedan många år. Han gör även många konserter i mindre konstellationer, och var under flera år gitarrlärare i Karlskoga, numera i Sandviken.

Frans Einarsson

Frans har studerat på Musikhögskolan i Örebro och för professor Nikolaj Komoljatov vid Gnesini-akademin i Moskva. Han har undervisat i gitarr på flertalet olika skolor runt om i landet, och är för närvarande bosatt i Västerås. Under åren har han även arbetat med perfomance och videokonst.

Gunnar Hjorth

Gunnar har studerat på Musikhögskolan i Örebro och vid Birmingham Conservatoire. Han är frilansmusiker, skriver teatermusik och driver en egen studio. Även han har varit gitarrlärare i Karlskoga, och undervisar nu i gitarr på Åsa Folkhögskola.

Biljetter

Biljetter 150:-, Teater Nolby Vänner 130:- / Ungdom upp till 26 år 100:- , Teater Nolby Vänner 80:-.

Boka på 070 558 8665 eller info@teaternolby.se

OBS!  Begränsat antal  OBS!