Vi söker skådespelare

Publicerad av: teaternolby
7 februari, 2023 16:18

Till sommarens uppsättning av ”Noshörningen” på Teater Nolby söker vi skådespelare.

Det finns ett antal roller, större eller mindre, som kan besättas av olika åldrar, kvinna eller man. Det viktiga är att du vill vara med i en fri grupp och medverka i alla delar av få en föreställning från manus fram till en förväntansfull publik.

Pjäsen

Noshörningen av Eugène Ionesco skrevs efter andra världskriget som en reaktion på det hemska som hade hänt. Pjäsen skildrar på ett absurt, humoristiskt och träffsäkert sätt hur lätt vi människor ger efter för flockmentaliteten. Det som ena dagen är en näst intill en omöjlig tanke är den nästa det mest normala.

Tider

Spelperiod är 8 juli till 30 juli. Första läsning i slutet på mars och därefter rep på helger under våren efter schema. Från 25 juni går vi i intensivveckor med rep varje dag fram till premiär. Totalt är inplanerat 17 föreställningar. Föreställningstid är 19:00 vardagar, lördag och söndag 17:00.

Ersättning

Du som medverkar har fria resor till rep och föreställningar. Under repetitionsperioden står Teater Nolby för mat. Ett antal bäddar finns för dig som vill övernatta på Nolby. I övrigt utgår ingen ersättning för medverkan.  

Kontakt

Hör av dig till oss för mer information och för att anmäla ditt intresse på 0586 18086 eller olle@teaternolby.se.

Vi som leder verksamheten på Teater Nolby är Lena och Olle Söderberg. Oss når du på telefon Lena 070 558 8665 och Olle på 070 622 8086.

Om Teater Nolby

Teater Nolby är en fri grupp som har sin hemvist på Nolby, 2,5 mil norr om Karlskoga. Här har producerats sommarteater sedan 2008. Genom åren har spelats pjäser av bl.a. Shakespeare, Moliere och Holberg. Utöver sommarföreställningar har producerats familjeföreställningarna som Alice äventyr i underlandet och Pinocchio. Teater Nolby har under ett antal år turnérat med mordgåtor och barnföreställning.